Verzekering BA uitbating – Na levering
3 februari 2017
de autoverzekering AXA driveXperience
25 februari 2017
Als jongere lijkt het onmogelijk om een betaalbare autoverzekering te krijgen. Jan stuurt zijn dochter Jente op onderzoek.

Waarom zo moeilijk?

Jongeren hebben minder rij-ervaring en veroorzaken statistisch gezien vaker ongevallen. Als jonge bestuurder kan je niet bewijzen of je een veilige chauffeur of brokkenpiloot zal zijn, dus de verzekeringsmaatschappijen rekenen dat risico door.

Hoe betaalbaar houden?

De verzekeringsmaatschappij van de ouders
Het is steeds een goed idee om naar de verzekeringsmaatschappij van de ouders te stappen. Een goedkope verzekering zal je daar ook niet meteen krijgen, maar zo’n maatschappij zal de zoon of dochter minder snel weigeren.

Type auto
Neem ook een auto die niet te krachtig is en best ook tweedehands. Een omniumverzekering valt zeker voor jongeren duur uit.

Vergelijk
Het heeft zeker zin om verschillende verzekeringsmaatschappijen te gaan vergelijken. Dat doen mensen, en ook jongeren, nog veel te weinig. Uit een onderzoek van de overheid bleek 60 procent van de jongeren nog steeds de eerste offerte aannemen die ze aangeboden krijgen, ongeacht de hoge prijs.

Niet doen

Verzeker als ouder de auto van je jongeren niet op je eigen naam. Als de verzekeringsmaatschappij dat ontdekt kan de jongere op een zwarte lijst komen. Bovendien kan je beschuldigd worden van valsheid in geschrifte. Je zal ook zelf mogen opdraaien voor de kosten.

Bij uw verzekeringsmakelaar vindt u de gepaste betaalbare oplossing!

Bron : Artikel van 23 september 2015 – TV één